• Посилання скопійовано

Курс на довіру: податкова скоротила перевірки бізнесу

У ІІ кварталі кількість документальних планових перевірок залишиться незмінною. Податкова, як і у І кварталі цього року, перевірить лише 2 тис. підприємств.

До плану-графіку потрапили, як і завжди, тільки ті суб’єкти господарювання, що мають певні податкові ризики.

«Сьогодні робота податкової спрямована на підвищення добровільності сплати податків. Зайве втручання у роботу бізнесу не потрібно ані нам, ані самим підприємцям. Тому з так званим податковим візитом ми приходимо лише до сумнівних платників, які використовують незаконні схеми у своїй роботі», — зазначив голова ДПС України Олександр Клименко.

Загалом у поточному році податкова перевірить не більше 8 тисяч підприємств. Порівняно з 2010 роком, коли було перевірено 23 тис. платників, цього року їхня кількість скортиться втричі.

Водночас зменшується і кількість планових перевірок суб’єктів малого бізнесу. Так, у І кварталі 2012 року було проведено 1838 таких перевірок. Це майже вдвічі менше, ніж минулого року. Тоді їхня кількість становила 3352.

При цьому триває мораторій на фактичні перевірки представників малого бізнесу. Їх не перевіряють вже другий рік поспіль.

 

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»