• Посилання скопійовано

«У столиці кількість перевірок підприємств, які використовують касові апарати скоротилась у 5,4 рази»

Розповіла головний податківець столиці Ірина Носачова.

У столиці з початку поточного року перевірено лише 37 підприємств малого бізнесу, які застосовують реєстратори розрахункових операцій, що у 32 рази менше, ніж у минулому році.

«Ми неодноразово звертали увагу на те, що фактичні перевірки сумлінних платників податків не проводяться. Але, якщо до органів податкової служби надходить інформація про наявність відповідних правопорушень від інших державних органів або у вигляді заяв від громадян, то податківці, звісно, повинні відреагувати та перевірити», – зазначила Ірина Вікторівна.

Отже, загалом з початку року перевірено 518 суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахунки у готівковій формі з порушенням норм податкового законодавства. Порівняно з минулим роком їх кількість скоротилася на 2263 перевірки.

У зв’язку зі скороченням кількості перевірок скоротились, відповідно, й суми донарахувань. Отже, з початку 2012 року за виявлені порушення до суб’єктів господарювання застосовано 2,5 млн. грн. штрафних санкцій, що в 4 рази або на 7,4 млн. грн. менше, ніж за аналогічний період минулого року.

 

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»