• Посилання скопійовано

Для проведення невиїзної перевірки мають бути документи на проведення саме невиїзної перевірки

Чи мають право податківці провести документальну невиїзну перевірку на підставі оформленого наказу та скерування на проведення виїзної перевірки?

Порядок організації проведення документальних виїзних перевірок відмінний від порядку організації невиїзних перевірок.
Умови та порядок допуску посадових осіб органів державної податкової служби до проведення документальних виїзних перевірок встановлено ст. 81 ПКУ від 02.12.2010 р. №2755VI.
Особливості проведення документальної невиїзної перевірки встановлено ст. 79 ПКУ.
Так, документальна невиїзна перевірка здійснюється лише у разі прийняття керівником органу ДПС рішення про її проведення та за наявності визначених ПКУ обставин для проведення такої перевірки (п. 79.1 ст. 79 ПКУ).
Документальна позапланова невиїзна перевірка проводиться посадовими особами органу ДПС за умови надіслання платнику податків рекомендованим листом із повідомленням про вручення або вручення йому чи його уповноваженому представнику під розписку копії наказу про проведення документальної позапланової невиїзної перевірки та письмового повідомлення про дату початку та місце проведення такої перевірки.
Крім того, з метою встановлення додаткового забезпечення прав платників податків Законом України від 24.05.2012 р. №4834VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм» (далі -- Закон №4834) до ПКУ було внесено зміни, якими передбачено, що посадові особи органу ДПС мають право розпочати проведення документальної невиїзної перевірки лише за умови виконання вимог ст. 79 ПКУ, зокрема направлення платнику податків копії наказу про проведення перевірки та письмового повідомлення про дату початку та місце її проведення.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»