• Посилання скопійовано

Коли суб'єктам первинного фінмоніторингу чекати перевірки

Планова перевірка суб'єкта проводиться не частіше одного разу на три роки на підставі наказу Мін'юсту

Міністерство юстиції видало лист від 04.09.2012 р. №13.1-32/527 щодо підготовки планів проведення перевірок суб'єктів первинного фінансового моніторингу.
У листі зазначено, що відповідно до п. 1.4 Порядку проведення перевірок Міністерством юстиції України суб'єктів первинного фінансового моніторингу, затвердженого наказом Мін'юсту від 29.09.2010 р. №2338/5 (далі -- Порядок), головні управління юстиції Мін'юсту в АРК, областях, містах Києві та Севастополі мають право здійснювати планові та позапланові перевірки. Останні затверджуються наказом Мін'юсту.
Згадані головні управління юстиції зобов'язані щокварталу до 5 числа останнього місяця попереднього кварталу складати і подавати на затвердження до Мін'юсту план проведення перевірок суб'єктів первинного фінмоніторингу.
Своєю чергою, у листі Держфінмоніторинга від 12.01.2011 р. №98/0920-6-5 зазначається, що проведення перевірки суб'єктів первинного фінмоніторингу (нотаріусів, адвокатів і суб'єктів господарювання, що надають юридичні послуги) можливе у випадку, якщо вони стали на облік у Держфінмоніторингу або згідно із законодавством повинні були стати на облік.
Проте суб'єкти первинного фінансового моніторингу, які не стали на облік у Держфінмоніторингу, не можуть бути включені до плану проведення перевірок, але можуть бути піддані позаплановій перевірці за наявності підстав, визначених п. 2.7 р. II Порядку.
У листі також зазначено, що планова перевірка суб'єкта проводиться не частіше одного разу на три роки на підставі наказу Мін'юсту. При цьому датою, з якою починається відлік строку для визначення початку наступної планової перевірки, є дата закінчення попередньої планової перевірки.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»