• Посилання скопійовано

Затверджено критерії ризику для дитячих садків

КМУ постановою від 08.10.2012 р. №910 затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з надання освітніх послуг у системі дошкільної освіти та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю)

8 жовтня 2012 року КМУ прийняв постанову №910 «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з надання освітніх послуг у системі дошкільної освіти та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю)» та постанову №911 «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з надання освітніх послуг у системі позашкільної освіти та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю)».
Згідно з цими урядовими документами критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з надання освітніх послуг у системах дошкільної та позашкільної освіти, є строк провадження господарської діяльності з надання освітніх послуг у системах дошкільної та позашкільної освіти, результат державної атестації дошкільного чи позашкільного навчального закладу, наявність фактів порушення вимог законодавства, яке регулює питання щодо провадження господарської діяльності з надання освітніх послуг у системах дошкільної та позашкільної освіти, виконання планових показників діяльності.
Відповідно до встановлених критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з надання освітніх послуг у системах дошкільної та позашкільної освіти, суб’єкти господарювання незалежно від підпорядкування і форми власності належать до одного з трьох ступенів ризику: високого, середнього та незначного.
Планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб’єктів господарювання здійснюються з такою періодичністю: з високим ступенем ризику — не частіше ніж один раз на рік, зі середнім ступенем ризику — не частіше ніж один раз на три роки, з незначним ступенем ризику — не частіше ніж один раз на п’ять років.
Прийняття постанов сприятиме підвищенню якості надання освітніх послуг у системах шкільної та позашкільної освіти, дотриманню у них державних стандартів, забезпечить реалізацію права громадян на здобуття якісної освіти.

Джерело: КМУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»