• Посилання скопійовано

Міндоходів скоротить кількість перевірок на 15%

Міністерство доходів і зборів України має намір у другому кварталі 2013 р. скоротити кількість перевірок на 15% в порівнянні з аналогічним показником минулого року - до 1,4 тис. суб'єктів господарювання, повідомили в прес-службі Міндоходів

Міндоходів скоротить кількість перевірок на 15%

Сокращение проверок возможно, в том числе, за счет широкого использования системы электронного аудита. «Уменьшить фискальное давление на бизнес планируется за счет внедрения системы электронных дистанционных проверок, а также объединения налогового и таможенного аудита. Благодаря таким новациям бизнес получит возможность уделять время и внимание своей основной деятельности, а не общению с налоговиками и таможенниками», - убеждены в Миндоходов.

Инициатива постепенного сокращения проверок и использования электронного аудита в настоящее время обсуждается с предпринимателями.

Как сообщалось, министр доходов и сборов Александр Клименко подписал план-график проведения налоговых проверок во ІІ квартале 2013 года, в котором сохранена тенденция к их сокращению. При этом по результатам первого квартала плановые проверки сократились на 24%. В 2012 году объектами проверки стали 8 тыс. предприятий всех форм собственности.

Джерело: УНІАН

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»