• Посилання скопійовано

Затверджено Порядок надання згоди на проведення позапланових перевірок суб'єктів господарювання

Наказ Держпраці від 24.04.2013 р. №55

Затверджено Порядок надання згоди на проведення позапланових перевірок суб'єктів господарювання

Держпраці затвердило Порядок надання згоди на проведення позапланових заходів за зверненнями фізичних та юридичних осіб.

Так, у разі виникнення потреби проведення перевірки з метою належного розгляду питань, порушених у зверненнях фізичних або юридичних осіб, необхідно надсилати на електронну адресу ckarga@ukr.net лист з обґрунтуванням підстав щодо надання згоди на вказану перевірку у форматі Excel за відповідною формою з одночасним підтвердженням у паперовому вигляді. Електронний лист повинен містити копії документів, що підтверджують необхідність проведення перевірки у сканованому вигляді. У термін до трьох робочих днів готується лист-погодження Держпраці та надсилається на відповідну електронну адресу ТДІзПП з одночасним підтвердженням у паперовому вигляді.

Строк дії згоди становить 60 календарних днів, з моменту отримання ТДІзПП електронного листа - погодження на позапланову перевірку.

Встановлено, що згода на проведення посадовими особами Держпраці позапланових заходів надається у разі надходження звернення фізичної чи юридичної особи про порушення законодавства за таких умов:

1) звернення фізичної особи з питань, пов'язаних із діяльністю Держпраці України, відповідає вимогам Закону України "Про звернення громадян";

2) письмового звернення юридичної особи.

У випадку проведення позапланових заходів з інших підстав додаткова згода Держпраці не надається. До таких підстав відносяться:

- вимога прокурора. У випадку надходження до територіального органу Держпраці звернення фізичної або юридичної особи, переданого органами прокуратури за належністю, надання згоди на проведення позапланової перевірки є обов'язковим;

- розпорядження голови місцевої державної адміністрації, прийняте в межах компетенції.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»