• Посилання скопійовано

Органи перевірки мають право доступу на місце будівництва

Лист Держархбудінспекції від 08.04.2013 р. №40-19-1587

Органи перевірки мають право доступу на місце будівництва

Держархбудінспекції у своєму листі наголошує, що згідно зі ст. 41 Закону «Про регулювання містобудівної діяльності» встановлено посадові особи органів державного архітектурно-будівельного контролю під час перевірки мають право безперешкодного доступу до місць будівництва об'єктів і до об'єктів, які підлягають обов'язковому обстеженню.

Також вони мають право безперешкодного доступу на місце будівництва об'єкта або місцезнаходження суб'єкта господарювання, який здійснює госпдіяльність, пов'язану з будівництвом об'єкта архітектури, який за складністю архітектурно-будівельного рішення та (або) інженерного обладнання належить до IV і V категорії складності.

Таким чином, обмеження доступу на об'єкт будівництва під час архітектурно-будівельного контролю в залежності від категорії складності об'єкта архітектури чинним законодавством не передбачено.

На підставі: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»