• Посилання скопійовано

Кількість незаконних перевірок підприємців скоротилася

У Держпідприємництві перевірили дотримання закону контролюючими органами

Кількість незаконних перевірок підприємців скоротилася

Держпідприємництвом проводиться моніторинг здійснення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю).

Результат моніторингу контролюючих органів за І квартал 2014 року засвідчив численні порушення вимог законодавства.

Службою проведено активну роботу для недопущення протиправного тиску з боку контролюючих органів шляхом інформування про виявлені порушення Кабінету Міністрів України та Генеральної прокуратури України.

Результатом виконання Держпідприємництвом своїх владних повноважень, в частині підтримки малого та середнього бізнесу в Україні, стало зменшення, практично, у всіх органів державного нагляду (контролю) кількісних показників планових та позапланових перевірок у фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб в порушення мораторію.

Порівняльний аналіз кількості перевірок, проведених з порушенням вимог законодавства, показує, що у більшості органів виконавчої влади у І кварталі 2014 року такі перевірки зменшились до нуля порівняно з І кварталом 2013 року.

Зазначений факт є результатом виконання Держпідприємництвом своїх владних повноважень в частині підтримки малого та середнього бізнесу в Україні.

Держпідприємництво й надалі проводить роботу щодо поліпшення бізнес-клімату в Україні.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»