• Посилання скопійовано

Фонд НВВ про права уповноважених осіб накладати з 01.04.2015 р. адмінштрафи

Фонд має право накладати і стягувати фінансові санкції та адміністративні штрафи, передбачені законом за порушення вимог Закону №1105

Фонд НВВ про права уповноважених осіб накладати з 01.04.2015 р. адмінштрафи

ФСС НВВ у листі від 01.08.2016 р. №344-06-2 нагадує, що Законом №77 внесено зміни до статей 165-4, 188-23, 244-10 та виключено п. 244-11 КУпАП. Зміни набрали чинності з 01.04.2015 р.

Згідно з п. 6 частини другої ст. 9 Закону №1105 Фонд НВВ та його робочі органи здійснюють контроль за використанням коштів Фонду, веденням і достовірністю обліку та звітності щодо їх надходження та використання, застосовують фінансові санкції та накладають адміністративні штрафи.

Зокрема, Фонд має право накладати і стягувати фінансові санкції та адміністративні штрафи, передбачені законом за порушення вимог Закону №1105. Право застосовувати (накладати) такі штрафи від імені Фонду мають директор виконавчої дирекції Фонду та його заступники, керівники робочих органів Фонду та їх заступники.

Відповідно до п. 6 розділу VII Закону №1105 до завершення заходів, пов'язаних з утворенням Фонду соціального страхування України та його робочих органів, виконання функцій та завдань, передбачених цим Законом, забезпечують у межах компетенції відповідні виконавчі дирекції та їх робочі органи ФСС НВВ та ФСС з ТВП.

Таким чином, робочі органи виконавчої дирекції Фонду з 01.04.2015 р., вирішуючи питання про притягнення до відповідальності за порушення у сфері соцстрахування посадових осіб та громадян, продовжують здійснювати свої повноваження відповідно до Закону №1105 та вчиняти всі необхідні дії для притягнення до адміністративної відповідальності посадових осіб страхувальників, передбаченої статтею 165-4 ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»