• Посилання скопійовано

ДФС про проведення фактичних перевірок на запит платника податку

На прохання громадянина (заявника), висловлене в усній формі або зазначене в тексті звернення, не підлягають розголошенню його прізвище, місце проживання та роботи

ДФС про проведення фактичних перевірок на запит платника податку

ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що однією з підстав для проведення фактичних перевірок органами податкової служби є "письмове звернення покупця, (споживача), оформленого відповідно до закону, про порушення платником податків установленого порядку проведення розрахункових операцій, касових операцій, патентування або ліцензування" (пп. 80.2.3 ПКУ).

Під час проведення таких перевірок у суб’єктів господарювання виникають питання стосовно змісту самого звернення та реквізитів заявника.

При цьому, відповідно до ст. 9 та ст. 10 Закону «Про звернення громадян», не допускається розголошення одержаних із звернень громадян відомостей про особисте життя громадян без їх згоди чи відомостей, що становлять державну або іншу таємницю, яка охороняється законом, конфіденційної та іншої інформації, якщо це обмежує права й законні інтереси громадян.

На прохання громадянина (заявника), висловлене в усній формі або зазначене в тексті звернення, не підлягають розголошенню його прізвище, місце проживання та роботи.

Відповідно до ст. 5 Закону «Про захист персональних даних» прізвища, адреса проживання громадян відносяться до понять персональних даних та підпадають під об’єкти захисту.

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»