• Посилання скопійовано

Мораторій на перевірки малого і середнього бізнесу планують продовжити

Президент України Петро Порошенко заявив, що мораторій на перевірку державними органами малого і середнього бізнесу буде продовжений на наступний, 2018 рік

Мораторій на перевірки малого і середнього бізнесу планують продовжити

Про це Петро Порошенко сказав під час бізнес-форуму в Києві.

«Я впевнений, що ми разом з прем'єр-міністром, Кабінетом міністрів, на саме малий і середній бізнес мораторій на перевірки продовжимо. Принаймні, я пропоную проаналізувати це», — сказав він.

За його словами, необхідно активізувати реформування контролюючих органів.

Президент нагадав, що чинний мораторій на здійснення перевірок бізнесу контролюючими органами припиняє свою дію з 1 січня 2018 року.

«Реформування органів (контролюючих) не завершено, і полчища працівників контролюючих органів, не тільки силовиків, зараз на низькому старті, чекають, коли цей мораторій завершиться. Вони втомилися без роботи, зголодніли по хабарах», — сказав президент.

У листопаді 2016 року Верховна Рада 235 голосами підтримала законопроект №3153 від 18 вересня 2015 року «Про особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Таким чином, парламент продовжив заборону здійснення держорганами значної кількості планових перевірок суб'єктів господарювання до кінця 2017 року.

Мораторій на перевірку малого та середнього бізнесу був запроваджений у 2014-му році. З одного боку, це зменшує корупційні ризики та тиск на підприємства. З іншого боку відсутність перевірки не дає виявити порушення щодо прав працівників.

Джерело: hromadske.tv

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»