• Посилання скопійовано

З 7 листопада ДФС буде видавати нові довідки про відсутність заборгованості

Податківці розповіли про нові правила видання довідок про відсутність заборгованості. Вони запрацюють не раніше, ніж з 7 листопада 2018 року

З 7 листопада ДФС буде видавати нові довідки про відсутність заборгованості

ДФС у Донецькій області повідомляє, що Мінфін наказом від 03.09.2018 р. №733 затвердив Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи. Про це ми також розповідали тут.

Для отримання довідки платник подає відповідну заяву (на вибір):

у паперовій формі – до державної податкової інспекції за основним місцем обліку такого платника або до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу. Якщо заяву подано до державної податкової інспекції, її передають до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу (далі – уповноважений орган);

в електронній формі – на адресу уповноваженого органу через приватну частину електронного кабінету з дотриманням вимог Закона №851 та Закона №2155.

Довідка або відмова у наданні довідки готуються уповноваженим органом протягом 5 робочих днів з дня, наступного за днем отримання заяви органом, до якого її було подано.

Надається довідка безоплатно за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що він зазначає у заяві.

Строк дії довідки становить 10 к. д. з дати її формування.

Наказ набирає чинності з дня набрання чинності Законом «Про електронні довірчі послуги» (7 листопада 2018 року), але не раніше дня його офіційного опублікування.

Джерело: ДФС у Донецькій області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»