• Посилання скопійовано

Потрібно отримати довідку про відсутність заборгованості з податків: як це зробити?

За вибором платника довідка надається у паперовій або електронній формі. Про це слід зазначити у Заяві

Потрібно отримати довідку про відсутність заборгованості з податків: як це зробити?

ДФС у Запорізькій області нагадує, що процедуру надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, що контролюються фіскальним органом, визначає наказ Мінфіну №733, який набув чинності 7 листопада 2018 року.

Для отримання Довідки платник подає заяву про надання довідки про відсутність заборгованості (додаток 2 наказу № 733).

Заява подається платником (на його вибір):

  • у паперовій формі - до державної податкової інспекції за основним місцем обліку або до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу;
  • в електронній формі - на адресу уповноваженого органу через приватну частину електронного кабінету з дотриманням вимог Законів про електронні документи та електронний документообіг.

В Заяві зазначається:

  • відповідний нормативно-правовий акт, яким передбачено необхідність підтвердження відсутності заборгованості з платежів,
  • найменування підприємства, організації, куди Довідку буде подано.

Довідка або відмова у її наданні готуються протягом п'яти робочих днів з дня, наступного за днем отримання Заяви.

Перевірка наявності/відсутності у платника заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на фіскальні органи, здійснюється на дату формування Довідки з урахуванням наявності/відсутності податкового боргу, та/або недоїмки зі сплати єдиного внеску, та/або іншої заборгованості за основним та неосновними місцями обліку платника.

Довідка надається безоплатно. Строк її дії становить 10 календарних днів з дати формування (у Довідці обов'язково зазначається термін її дії).

За вибором платника Довідка надається у паперовій або електронній формі (зазначається у Заяві).

Довідку у паперовій формі платник (його представник) отримує безпосередньо в органі, до якого було подано Заяву.

Довідку в електронній формі платник отримує у приватній частині електронного кабінету.

За наявності у платника податкового боргу та/або недоїмки зі сплати єдиного внеску та/або заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на фіскальні органи, платнику готується лист (у довільній формі) з вмотивованою відмовою щодо надання Довідки.

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»