• Посилання скопійовано

Не допустили Держпраці на перевірку: коли доведеться сплатити за це 417 300 грн?

Ненадання документів, необхідних для проведення інспекційного відвідування, та створення перешкод у його проведенні з метою виявлення неоформлених працівників призведе до штрафу у 417 300 грн

Не допустили Держпраці на перевірку: коли доведеться сплатити за це 417 300 грн?

Держпраці у Чернівецькій області розповідає, що на підставі звернення громадян про порушення щодо  них законодавства про працю, а також на підставі матеріалів Державної фіскальної служби щодо фактів неналежного оформлення працівників, головні державні інспектори  відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернівецькій області здійснили робочу поїздку у Сокирянський район для проведення інспекційного відвідування на підприємстві одного із суб’єктів господарювання.

Підприємство спеціалізується на вирощування зернової  продукції та  виготовленні окремих видів харчових продуктів.

Для проведення заходу державного контролю головні державні інспектори намагалися потрапити до суб’єкта господарювання за місцем здійснення ним діяльності.

Однак, ні з ким із керівників, чи будь ким іншим із представників підприємства сконтактувати  не вдалося. Жодного документу, необхідного для проведення інспекційного відвідування з питань дотримання вимог законодавства про працю щодо працевлаштування працівників,  роботодавець не надав.

Відповідно до п. 18 Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого Постановою КМУ №295 – «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 26.04.2017 року, керівництву підприємства було адресовано  вимогу про надання в певний часовий термін ділової документації,  необхідної для проведення інспекційного відвідування.

Однак, у визначений  термін суб’єкт господарювання так і не надав інспекторам відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління  необхідні відомості.

У зв’язку із невиконанням у повному обсязі вимог  Держпраці  про надання документів,  необхідних для проведення інспекційного відвідування та створені перешкод  у проведенні заходу контролю у сфері законодавства про працю, відповідно до  ст. 265 КЗпП – «Відповідальність за порушення законодавства про працю» – на роботодавця накладено штрафну санкцію у 100 –  кратному розмірі мінімальної заробітної плати, а саме 417 300 гривень (чотириста сімнадцять тисяч триста гривень).

Джерело: Держпраці у Чернівецькій області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»