• Посилання скопійовано

Кабмін передав ДПС функції адміністрування податків та ЄСВ (до цього були у ДФС)

21 серпня на засіданні КМУ було прийняте рішення, що Державна податкова служба виконуватиме обов'язки Державної фіскальної служби з реалізації у країні податкової політики і адміністрування ЄСВ

Кабмін передав ДПС функції адміністрування податків та ЄСВ (до цього були у ДФС)

Міністерство фінансів України повідомляє, що 21 серпня Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням передав Державній податковій службі функції з реалізації державної податкової політики, державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску та законодавства з інших питань, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС.

Таким чином, здійснення заходів з утворення ДПС та забезпечення здійснення ДПС повноважень і виконання функцій, визначених Положенням про Державну податкову службу України, затвердженим постановою КМУ від 06.03.2019 р. №227, завершене.

Розпорядження набере чинності з моменту оприлюднення.

«Ми успішно провели половину робіт по розділенню ДФС, що разом з глибоким реформуванням обох нових служб є одним з пріоритетів Мінфіну, і можемо констатувати, що нам вдалося пройти турбулентний період передачі повноважень максимально непомітно та безболісно для бізнесу. Сподіваюся, що найближчим часом ми так само ефективно пройдемо етап відокремлення Державної митної служби, після чого обидві структури почнуть виконувати свої функції відповідно до їхніх стратегій, активно залучатимуть професійних людей через прозорі конкурси, в результаті чого ми отримаємо податкову і митницю європейського зразка», сказала Міністр фінансів Оксана Маркарова.

Державна фіскальна служба припинить своє функціонування після того, як ДМС завершить процес формування, відповідним рішенням Кабінету Міністрів.

***

Читайте також:

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»