• Посилання скопійовано

Кількість планових перевірок ДПС у 2020 році буде на 20% менше, – Верланов

Податківці планують до 2020 року скоротити кількість планових перевірок бізнесу на 20% порівняно з поточним роком та підвищити їх якість

Кількість планових перевірок ДПС у 2020 році буде на 20% менше, – Верланов

Як розповідає УНІАН,  за словами голови Податкової служби Сергія Верланова, планових перевірок буде менше, а їх якість вище.

«Кількість планових перевірок буде на 20% менша, ніж цього року», – сказав Верланов.

За його словами, кількість перевірок скоротиться за рахунок впровадження ризик-орієнтованого підходу.

Відповідаючи на питання про найбільш ризикові галузі, він зазначив, що служба зараз аналізує це питання і результати аналізу будуть видні в плані перевірок.

Також Верланов повідомив, що більшість позапланових перевірок буде стосуватися відшкодування ПДВ, оскільки це пряма вимога законодавства.

«Але базово ми скорочуємо кількість перевірок і покращуємо їх якість», – резюмував голова податкової служби.

Нагадуємо, Державна податкова служба України у серпні-жовтні 2019 року здійснила 2,7 тис. позапланових перевірок бізнесу, що на 28,9% менше, ніж за аналогічний період минулого року, коли було проведено 3,8 тис. перевірок.

 

Від редакції: Поки що податківці його не оприлюднили (навіть проект). Про його появу повідомимо додатково.

Щодо податкових перевірок, то план-графік їх проведення на 2020 рік має бути оприлюднений до 25 грудня року, що передує року, в якому проводитимуться такі документальні планові перевірки. Тож, наразі чекаємо.

***

Читайте також: Коли ДПС оприлюднює план-графік своїх перевірок на наступний рік?

Джерело: УНІАН

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»