• Посилання скопійовано

Гончарук доручив провести переатестацію всіх співробітників ДПСУ

Після виявлення фактів корупції в одеській податковій Прем'єр-міністр доручив підготувати у двотижневий строк план переатестації усіх співробітників ДПСУ

Гончарук доручив провести переатестацію всіх співробітників ДПСУ

Про це Олексій Гончарук написав на своїй офіційній сторінці у Facebook.

"Ми не дозволимо нікому у Новій податковій вимагати гроші у підприємців та прикриватися “кришею”. Всі корупційні прояви у державних органах будуть знищені в корені. Якщо раніше подібні ситуації були нормою, то зараз цього не буде. Судячи з того, що ця історія трапилась недавно — далеко не всі державні службовці усвідомили, що правила змінилися", - зазначив він.

Прем'єр-міністр пообіцяв, що розслідування таких випадків буде максимально публічним, адже "люди мають знати в обличчя хабарників та корупціонерів".

Ситуація, яка склалася в одеській податковій засвідчує також те, що ще треба багато над чим працювати й підсилювати контроль. З огляду на це, О. Гончарук доручив:

  1. керівникові Нової податкової Сергію Верланову поїхати на місце події, розібратись в ситуації та доповісти про результати (вже зроблено, результати тут);
  2. провести перевірку доброчесності та відповідності антикорупційному законодавству керівників територіальних органів ДПС та її Центрального апарату;
  3. у двотижневий строк розробити та подати КМУ план переатестації усіх співробітників ДПС України.

***

Читайте також: СБУ проводить обшуки у Верланова (прес-служба ДПС заперечує це)

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»