• Посилання скопійовано

Уряд «за» продовження мораторію перевірок бізнесу через коронавірус

Уряд буде просити ВРУ підтримати продовження мораторію на перевірки для малого бізнесу

Уряд «за» продовження мораторію перевірок бізнесу через коронавірус

Кабінет міністрів України планує продовжити мораторій на перевірки для малого бізнесу на час карантину. Про це під час брифінгу повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, представники уряду наразі працюють із комітетами Верховної ради з приводу заходів, що будуть впроваджені для малого під час виходу з карантину.

«Є звернення малих підприємців щодо продовження мораторію на перевірки. Ми як уряд і міністерство підтримуємо продовження такого мораторію як мінімум на період карантину, можливо, на більш довший період. Я думаю, таке рішення буде позитивно прийнято», – заявив Петрашко.

Нагадаємо Верховна рада у березні 2020 року ухвалила закон про підтримку платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби. Законом встановлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок з 18 березня по 18 травня 2020 року.

Відзначимо, 30 квітня, Верховна рада України схвалила за основу законопроект №3329-д «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України з приводу додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

***

Читайте також: Податкові карантинні пільги – 3: прийнято за основу законопроект

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»