• Посилання скопійовано

Податкові карантинні пільги – 3: прийнято за основу законопроект

30 квітня ВРУ прийняла у І читанні законопроект №3329-д щодо звільнення від сплати ЄСВ ФОП за травень, продовження мораторію на перевірки, незастосування штрафів та пені за помилки з 1 березня по останній календарний день місяця завершення карантину

Податкові карантинні пільги – 3: прийнято за основу законопроект

У квітні на сайті ВРУ було зареєстровано три законопроекти щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню COVID-19 - №3329, №3329-1, №3329-2

При їхньому розгляді Комітет з питань фінполітики зробив висновок щодо необхідності розроблення окремого альтернативного законопроекту №3329-д. Цей проект був терміново 30 квітня зареєстрований у ВРУ і саме його рекомендовано прийняти за основу та в цілому.

30 квітня на позачерговому засіданні законопроект №3329-д був прийнятий у І читанні. Після обговорення прийнято рішення про скорочення строків подання правок до законопроекту на половину. 

 

Що передбачено законопроектом?

1. Продовження строку незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 1 березня по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину (наразі така норма діє до 31 травня).

2. Продовження строку ненарахування пені останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину (наразі така норма діє до 31 травня).

3. Продовження звільнення від сплати ЄСВ за себе ФОП та особами, які провадять незалежну професійну діяльність на період з 1 по 31 травня 2020 року.

4. Продовження мораторію на проведення документальних та фактичних перевірок по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) (наразі така норма діє до 31 травня).

5. Зменшення вимог до мінімального розміру статутного капіталу банків з 500 млн грн до 200 млн грн.

6. Продовження строку дії Закону  «Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків», який завершується 1 серпня 2020 року до 2024 року.

7. Внесення ряду інших змін, спрямованих, на врегулювання адміністративних процедур на період дії обмежувальних карантинних заходів та після їх завершення.

Звертаємо увагу! Це ще не остаточний варіант, оскільки до другого читання можуть бути внесені правки. Про це повідомимо окремо.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»