• Посилання скопійовано

Коли контролюючі органи відновять планові перевірки? (оновлено)

Зараз дата, з якої знімається заборона на проведення планових перевірок, припадає на 1 липня цього року. Проте якщо КМУ буде прийнято рішення про продовження карантину, то дата зняття заборони припадатиме на перше число місяця, наступного за місяцем, у якому дія карантину була припинена

Коли контролюючі органи відновять планові перевірки? (оновлено)

Державна регуляторна служба України розповіла коли контролери відновлять планові перевірки.

“У підприємців дійсно виникає багато запитань щодо перевірок. Зокрема, зараз актуальними є щодо відновлення планових. Хочу нагадати, що відповідно до постанови КМУ №392 дія карантину подовжена до 22.06.2020. Керуючись положеннями Закону № 533, дата, з якої знімається заборона на проведення органами державного нагляду та контролю планових перевірок, припадає на 1 липня цього року. Проте, якщо Кабінетом Міністрів України буде прийнято рішення про продовження карантину, то дата зняття заборони припадатиме на перше число місяця, наступного за місяцем, у якому дія карантину була припинена”, — прокоментував Олег Мірошніченко, т.в.о. Голови Державної регуляторної служби України, під час презентації безкоштовних інструментів для бізнесу, розроблених Офіс ефективного регулювання та EasyBusiness у співпраці з Державною регуляторною службою України за підтримки Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України», які допоможуть підприємцям підготуватись та “пережити” державні перевірки. Захід відбувся вчора у УКМЦ. 

“Помічник підприємця”  на державному порталі inspections.gov.ua та посібник “Легкі перевірки: порадник для бізнесу”  дозволить користувачу слідкувати за календарем державних перевірок його бізнесу, оцінити ступінь ризику свого підприємства, дізнатись, які документи йому підготувати та вимоги виконати, аби успішно пройти перевірку контролюючих органів, та як поскаржитись на порушення з боку інспекторів.

Раніше Державна регуляторна служба України вже розповідала про те, кому стануть у нагоді “Помічник підприємця” та посібник “Легкі перевірки: порадник для бізнесу”.

***

Від редакції: Оскільки сьогодні, 17 червня, Уряд прийняв рішення про продовження карантину до 31 липня, то й мораторій на перевірки продовжено до 1 серпня.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

 

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»