• Посилання скопійовано

Влада за рахунок перевірок СГ буде стримувати спалах коронавірусу

Держпродспоживслужба і Нацполіція посилять контроль за ринками, ТРЦ, магазинами, перукарнями, спортзалами і готелями, а Держпраці буде проводити ретельний контроль на виробництвах з понад 250 співробітниками

Влада за рахунок перевірок СГ буде стримувати спалах коронавірусу

Держпродспоживслужба і Нацполіція посилять контроль за тим, як ринки, торгово-розважальні центри, магазини, перукарні, спортзали і готелі дотримуються протиепідемічних заходів. Так влада намагатиметься стримувати спалах коронавірусу.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна.

Результати їх перевірок дозволять владі планувати подальшу реакцію на поширення коронавірусної хвороби, пояснив виданню головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Зараз ми в першу чергу акцентували увагу на тому, щоб суб'єкти господарювання створили умови для дотримання людьми протиепідемічних заходів. Адже, якщо не буде контролю на вході в супермаркет за кількістю відвідувачів, що одночасно знаходяться всередині, і наявністю у них масок, люди будуть приходити і формувати скупчення", - пояснив Ляшко.

Крім того, Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доручила Держпраці проводити ретельний контроль на виробництвах з більш ніж 250 співробітниками.

Також у містах повинні запустити більше поїздів метро і змінити графік руху громадського транспорту за їх маршрутами, щоб уникнути скупчення пасажирів.

"Коли ми обговорювали послаблення протиепідемічних заходів, і перевізники, і мери міст стверджували, що вони випустять максимальну кількість рухомого складу на маршрути. Насправді, цього не сталося", - сказав головний санітарний лікар.

Нагадаємо, в Україні вже другий день поспіль фіксують антирекорд по COVID-19.

Також повідомлялося, що коронавірусом в Україні можливо хворіють 132 тисячі осіб.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»