«РБК-Україна» розповідає, що Держспоживслужба Києва за останні три місяці склав близько 400 адміністративних протоколів за порушення карантинних норм за підсумками перевірок об'єктів господарювання. Всього було проведено близько 2 тисяч таких перевірок.
Про це заявив голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан.
За його словами, інспекції проводяться в першу чергу на об'єктах з високим рівнем ризику поширення вірусу.
«Це сьогодні загальноосвітні установи, гуртожитки, ринки. Потім йдуть ресторани, служби побуту», – сказав Рубан.
Також перевірки проводяться у зв'язку зі скаргами громадян. Для цього у Києві створено 10 мобільних груп у кожному районі.
«Держспоживслужба перевірила за останні три місяці близько 2 тисяч об'єктів, складено близько 400 протоколів. Велика частина зайшла в суд, враховуючи всі докази, які ми надаємо суду», – додав Рубан.