• Посилання скопійовано

Мораторій на планові перевірки на час карантину скасували

З 10 грудня скасовується норма щодо мораторію на планові перевірки на час карантину. Проте це не стосується податкових перевірок

Мораторій на планові перевірки на час карантину скасували

Мораторій на планові перевірки скасували – абзацом 1,2 пп. 6 п. 2 розд. ІІ Закону № 1071 виключено норму зі Закону №530. За нею заборонялося на час карантину проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Тобто з 10 грудня (з дня набрання чинності Закону №1071) ця заборона буде скасована. Тому СГ слід чекати на прихід інспекторів з різноманітних органів державного нагляду з плановими перевірками.

З планами перевірок на 2020 рік можна ознайомитися тут, а на 2021 рік ось тут.

Плани комплексних перевірок на 2020 рік дивіться тут, а на 2021 рік – ось тут.

Але це скасування мораторію не поширюється на документальні та фактичні перевірки податківцями. Заборона на окремі види перевірок для них встановлено п. 52-2 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ. В цей пункт зміни Законом №1071 не вносяться. Але й ДПС вже підготувалася для відновлення своїх перевірок. Зокрема, розроблено проєкт постанови КМУ, яким пропонується скоротити строки дії обмежень, встановлених п. 52-2 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ з 18 березня 2020 року по дату набрання чинності цією постановою, в частині дії мораторію на проведення таких видів перевірок. Поки цю постанову Уряд не затвердив. Але все ще попереду.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»