• Посилання скопійовано

На трудові перевірки Держпраці мораторій не поширюється

На час карантину законодавством не встановлено обмежень щодо здійснення позапланових перевірок з питань виявлення неоформлених трудових відносин

На трудові перевірки Держпраці мораторій не поширюється

ДПС у Тернопільській області розповідає, що мораторій на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності продовжує діяти в редакції Закону України від 17.03.2020 р. №533-ІХ, якою враховано баланс інтересів громадян, суб’єктів господарювання та держави.

Проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів, із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності заборонено по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19).

Виключення складають заходи державного нагляду (контролю):

  • за діяльністю суб’єктів господарювання, які відповідно до затверджених Кабінетом Міністрів України критеріїв оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності віднесені до суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику;
  • у сфері дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін;
  • у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Роз’яснення стосовно дії мораторію на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності надано у листі Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України листом від 11.12.2020 р. №3632-06/73643-03.

Наголошуємо, що на цей час законодавством не встановлено обмежень щодо здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю), у тому числі з питань виявлення неоформлених трудових відносин.

***

Читайте також: Перевірки бізнесу: для кого діє мораторій у 2021 році?

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»