• Посилання скопійовано

Бюро економбезпеки замість податкової міліції: прийнято закон

ВРУ прийняла у ІІ читанні законопроєкт №3087-д щодо створення Бюро економічної безпеки. Воно буде мати статус правоохоронного органу, а директора призначатиме Президент

Бюро економбезпеки замість податкової міліції: прийнято закон

28 січня ВРУ прийняла проект Закону №3087-д "Про Бюро економічної безпеки України".

Цей Закон визначає правові основи організації та діяльності Бюро економічної безпеки України.

Згідно із Законом, Бюро економічної безпеки України є центральним органом виконавчої влади, на який покладаються завдання щодо протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави.

Законом визначаються завдання, функції та повноваження Бюро економічної безпеки України, контроль за його діяльністю, правовий статус, обов'язки та відповідальність працівників Бюро економічної безпеки України, взаємодія з державними органами, підприємствами, установами та організаціями, компетентними органами інших держав тощо.

Законом встановлено, що Бюро економічної безпеки України в порядку, визначеному законом, має безпосередній, у тому числі автоматизований, доступ до автоматизованих інформаційних і довідкових систем, реєстрів і банків(баз) даних, держателем (адміністратором) яких є державні органи або органи місцевого самоврядування, користується державними, у тому числі урядовими, засобами зв’язку і комунікацій, мережами спеціального зв’язку та іншими технічними засобами.

***

Читайте також: Незабаром замість податкової міліції з'явиться Бюро економбезпеки: прийнято у І читанні законопроєкт

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»