• Посилання скопійовано

Адмінштрафи за відсутність дозвільної документації будуть накладатися одразу при перевірках

За розробленим законопроектом ДПС планується впровадити можливість накладання адмінштрафів при перевірках за здійснення діяльності без наявності відповідних документів без обов’язковості розгляду цього питання в судовому порядку

Адмінштрафи за відсутність дозвільної документації будуть накладатися одразу при перевірках

Голова Державної регуляторної служби України Олексій Кучер звернув увагу на прогалини в законодавстві, які підривають стабільність підприємницької діяльності і конкурентоспроможності легального бізнесу та стимулюють розвиток тіньової економіки.

«Дякую бізнесу, який сьогодні підтримує економіку країни та залишається в правовому полі. Знаємо про прогалини в законодавстві, які підривають стабільність та стимулюють розвиток тіньової економіки. Реагуємо та пропонуємо механізми протидії тінізації бізнесу», – зазначив Олексій Кучер.

Так, одним із механізмів протидії тінізації такого сектору виступає ст. 164 КУпАП, якою передбачено відповідальність за порушення законодавчих вимог ведення господарської діяльності, зокрема легалізації та отримання дозвільних документів.

З метою забезпечення балансу інтересів держави та бізнесу ДРС вважає за необхідне порушити питання практичної реалізації цієї норми щодо адміністративної відповідальності за порушення порядку провадження господарської діяльності.

Ініціювали відповідне звернення до центральних органів виконавчої влади.

Детальніше тут.

***

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»