• Посилання скопійовано

БЕБ розслідуватиме міжнародні податкові злочини у співпраці з Організацією економічного співробітництва

Мета ініціативи — впровадження міжнародних практик аналізу та аудиту для мінімізації тіньової економіки, а також просування комплексних підходів до боротьби з податковими та іншими фінансовими злочинами на практиці

БЕБ розслідуватиме міжнародні податкові злочини у співпраці з Організацією економічного співробітництва

Бюро економічної безпеки України (БЕБ) у співпраці з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) розпочинає втілення програми «Податкові інспектори без кордонів». Мета ініціативи — впровадження міжнародних практик аналізу та аудиту для мінімізації тіньової економіки, а також просування комплексних підходів до боротьби з податковими та іншими фінансовими злочинами на практиці. Про це повідомив директор БЕБ Вадим Мельник під час 23-го засідання Робочої групи ОЕСР з податкових та інших злочинів (TFTC).

«Економічна безпека надважлива для нашого протистояння ворогу. БЕБ, зокрема, має протидіяти транснаціональним злочинам в економічній сфері. Тож ми дуже цінуємо допомогу наших міжнародних партнерів та робимо все, аби якомога точніше втілювати найкращі світові практики. Відтак, завдяки співпраці з Організацією економічного співробітництва та розвитку ми розпочали реалізацію програми “Податкові інспектори без кордонів”. Ініціатива має допомогти створити потужну методологічну базу для аналітичної роботи Бюро, сприятиме розвитку культури сумлінної сплати податків та, відповідно, наповнення бюджету країни», — прокоментував Вадим Мельник.

Зазначимо, програма «Податкові інспектори без кордонів» передбачає обмін практиками компетентних органів країн, що розвиваються, у таких сферах, як боротьба з податковими злочинами, оцінка ризиків, методики проведення аудиту під час розслідування тощо. Ініціатива передбачає низку практичних інструментів, які надають підтримку юрисдикціям у їх боротьбі з податковими та іншими фінансовими злочинами як на внутрішньому, так і на міжнародному рівні. Мандат програми полягає у підтримці глобальних зусиль, спрямованих на зупинку незаконних фінансових потоків (НФП) і посилення мобілізації внутрішніх ресурсів.

Довідково.

Організація економічного співробітництва та розвитку об'єднує 38 держав світу, більшість з яких є країнами з високим доходом громадян та високим індексом людського розвитку. ОЕСР ставить за мету посилювати економіку країн-членів, просувати ринкову економіку та представницьку демократію, розвивати вільні ринки, сприяти зростанню як розвинутих країн, так і тих, що розвиваються.

***

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»