• Посилання скопійовано

ДПС погодила з МВФ етапи свого реформування на 2023 рік

ДПС представила напрями реформування служби у 2023 році, запровадження єдиної електронної системи адміністрування. Зокрема, йшлося про е-аудит та е-акциз

ДПС погодила з МВФ етапи свого реформування на 2023 рік

З 30 січня до 3 лютого 2023 року спільна делегація Міністерства фінансів України та Державної податкової служби України, на чолі із заступником Міністра фінансів Світланою Воробей та в. о. Голови ДПС Тетяною Кірієнко, працювала з технічною місією Податково-бюджетного департаменту Міжнародного валютного фонду над питаннями податкової політики та податкового адміністрування.

Відбулася низка зустрічей, під час яких було розглянуто поточну ситуацію у сфері податкового адміністрування в Україні, обговорено результати роботи Служби у 2022 році в умовах воєнного стану, законодавчі ініціативи у сфері оподаткування. Зокрема, йшлося про впроваджені заходи, які дозволили  в умовах російської агресії забезпечити роботу ДПС, підтримати діяльність платників податків.

ДПС представила напрями реформування служби у 2023 році,  запровадження єдиної електронної системи адміністрування. Зокрема, йшлося про стратегії впровадження електронного аудиту (е-аудит), електронної простежуваності за обігом алкогольних напоїв, тютюнових виробів (е-акциз), удосконалення процесу управління комплаєнс-ризиками та заходів щодо зниження ризиків порушення доброчесності.

Спільні напрацювання під час місії підтвердили правильність стратегічного вектору. Заплановані реформи сприятимуть максимальній підтримці діяльності сумлінних платників, що, своєю чергою, сприятиме стабільності державного бюджету та забезпечить надійний резерв для післявоєнного відновлення і відбудови нашої країни, її  інвестиційної привабливості.

«Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за їхню допомогу, досвід та підтримку у реформуванні податкової служби. Навіть в умовах воєнного стану ми рухаємось на шляху змін, ДПС реалізує низку проєктів відповідно до сьогоднішніх викликів та потреб наших платників. Впевнена, що той досвід та пропозиції, які ми отримали в межах цього візиту, дозволять нам поступово імплементувати кращі міжнародні практики та європейські стандарти у  процеси організації своєї роботи та в систему податкового адміністрування загалом», – зазначила Тетяна Кірієнко.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»