• Посилання скопійовано

Податкового керуючого призначатимуть та звільнятимуть по-новому: проєкт наказу Мінфіну

ДПС оприлюднила проєкт наказу Мінфіну щодо змін до Порядку призначення та звільнення податкового керуючого з визначенням його функцій та повноважень. Проєкт наказу розроблено на виконання Закону №2888

Податкового керуючого призначатимуть та звільнятимуть по-новому: проєкт наказу Мінфіну

Повідомлення про оприлюднення проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Порядку призначення та звільнення податкового керуючого з визначенням його функцій та повноважень».

Державна податкова служба України відповідно до ч. 2 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Порядку призначення та звільнення податкового керуючого з визначенням його функцій та повноважень» (далі – проєкт наказу).

Проєкт наказу розроблено на виконання Закону України від 12.01.2023 №2888-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг».

Проєктом наказу пропонується внести зміни до Порядку призначення та звільнення податкового керуючого з визначенням його функцій та повноважень, затвердженого наказом №529, щодо функцій та повноважень податкового керуючого стосовно таких інструментів, як:

  • стягнення коштів платника з рахунків у банках, інших фінансових установах, небанківських надавачів платіжних послуг, електронних гаманців в емітентів електронних грошей, що обслуговують такого платника податків, на суму податкового боргу або його частини;
  • зупинення видаткових операцій на рахунках/електронних гаманцях такого платника податків у банках, інших фінансових установах, небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей;
  • накладення арешту на цінні папери та/або кошти та інші цінності такого платника податків, що знаходяться в банку, іншій фінансовій установі, небанківського надавача платіжних послуг, емітента електронних грошей.

Із проєктом наказу можна ознайомитися на вебпорталі Державної податкової служби України (www.tax.gov.ua) за посиланням: Головна > Для громадськості > Взаємодія з громадськістю > Консультації з громадськістю > Проєкти не регуляторних актів > 2023 рік.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу приймаються протягом одного місяця з дати його оприлюднення на вебпорталі ДПС у письмовій або електронній формі за адресами:

  • Державна податкова служба України, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, e-mail: post@tax.gov.ua;
  • Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008, e-mail: infomf@minfin.gov.ua;
  • Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@drs.gov.ua.

 

Додаткові матеріали

Проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Порядку призначення та звільнення податкового керуючого з визначенням його функцій та повноважень» (Завантажити)

Зміни до Порядку призначення та звільнення податкового керуючого з визначенням його функцій та повноважень (Завантажити)

ПОРІВНЯЛЬНА ТАБЛИЦЯ до проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Порядку призначення та звільнення податкового керуючого з визначенням його функцій та повноважень» (Завантажити)

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Порядку призначення та звільнення податкового керуючого з визначенням його функцій та повноважень» (Завантажити)

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»