• Посилання скопійовано

ДРС виступає за повну діджиталізацію регуляторної політики

ДРС планує запустити інтернет-портал державної регуляторної політики – базу всіх чинних інструментів та проєктів регуляторних актів держорганів

ДРС виступає за повну діджиталізацію регуляторної політики

В Україні налічується близько 1800 органів влади, які встановлюють правила для бізнесу: закони, порядки, інструкції, ліцензійні умови, акти тощо.

Державна регуляторна служба України розповідає, що вони так чи інакше регулюють відносини між бізнесом та державою. Прослідкувати зміни, які відбуваються та долучитися до їх створення досить складно.

«Необхідно знайти сайт відповідного органу, там перечитати безліч зайвої інформації, знайти документи, які часто “висять” у незрозумілій формі», – зазначив Голова ДРС Олексій Кучер на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

 

Що ж пропонує ДРС?

Запустити інтернет-портал державної регуляторної політики – базу всіх чинних інструментів та проєктів регуляторних актів держорганів.

За словами очільника Служби, портал виступатиме для бізнес-середовища платформою, яка допоможе орієнтуватись у поточній регуляторній ситуації, оскільки «Це пришвидшить процес дерегуляції, покращить якість актів і, що важливо, залучить громадськість та підприємців до процесів формування регуляторних правил».

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»