• Посилання скопійовано

З 16 червня діє оновлене Положення про Державну податкову службу

Уряд затвердив постанову щодо змін до Положення про ДПС. Зокрема, до повноважень додано здійснення податкового контролю за КІК та забезпечення ведення та оприлюднення Реєстру керівників платників податків – боржників. Зміни діють з 16 червня

З 16 червня діє оновлене Положення про Державну податкову службу

13 червня Уряд затвердив постанову щодо змін до Положення про Державну податкову службу України. Про це повідомив Тарас Мельничук у своєму Телеграм-каналі. 15 червня на сайті КМУ було оприлюднено текст постанови №598. З нею можна ознайомитися тут. Постанову опубліковано в "Урядовому курʼєрі" 16 червня. Тож з 16 червня до основних завдань ДПС відноситься:

  • здійснення податкового контролю за контрольованими іноземними компаніями; 
  • забезпечення ведення обліку єдиного внеску, а також облік руху коштів на єдиному рахунку;
  • забезпечення ведення та оприлюднення Реєстру керівників платників податків – боржників;
  • здійснення контролю за своєчасністю та повнотою сплати авансових внесків з податку на прибуток підприємств платниками податку, які здійснюють діяльність з торгівлі валютними цінностями у готівковій формі. 

Також передбачено, що ДПС організовує та здійснює взаємодію та обмін інформацією з компетентними органами іноземної юрисдикції (держави, території) згідно із законодавством, міжнародними договорами України, у тому числі автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки для податкових цілей відповідно до Загального стандарту звітності та належної перевірки інформації про фінансові рахунки, який включає коментарі до нього (Common Standard on Reporting and Due Diligence for Financial Account Information (CRS), звітами у розрізі країн міжнародних груп компаній (СbC) та автоматичний обмін інформацією відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом США для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) тощо.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»