• Посилання скопійовано

НБУ поновив планові перевірки банків з фінмоніторингу

З 29 липня 2023 року поновлює здійснення планових виїзних перевірок діяльності банків та небанківських установ у сфері фінансового моніторингу

НБУ поновив планові перевірки банків з фінмоніторингу

Національний банк України з 29 липня 2023 року поновлює здійснення планових виїзних перевірок діяльності банків та небанківських установ у сфері фінансового моніторингу, санкційного законодавства та валютного нагляду. Зазначені перевірки були зупинені з 15 червня 2022 року відповідно до постанови Правління НБУ від 14.06.2022 №121 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 23 березня 2022 року №60».

Для мінімізації можливих ризиків для життя та здоров’я працівників об’єктів нагляду та Національного банку у період дії воєнного стану в Україні Національний банк продовжить використовувати практику здійснення виїзних перевірок у дистанційному форматі – без безпосереднього перебування працівників НБУ за місцезнаходженням банку/небанківської установи, за наявної можливості надання банками/небанківськими установами віддаленого доступу. 

Крім того, на прохання банків та небанківських установ, ураховуючи практику здійснення виїзних перевірок в особливих умовах, Національний банк збільшив строк для ознайомлення з довідкою про виїзну перевірку та надання пояснень і заперечень до неї з 5 до 10 робочих днів.

Такі норми передбачені в постанові Правління НБУ від 27.07.2023 №93 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 23 березня 2022 року №60», яка набирає чинності з 29 липня 2023 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»