• Посилання скопійовано

МВФ проти часткового «воєнного» мораторію на перевірки ДПС

За словами Железняка, в МВФ не зараховують виконання структурного маяка, оскільки було прийнято редакцію законопроєкту №8401 із залишенням часткового мораторію на перевірки ДПС без погодження з МВФ

МВФ проти часткового «воєнного» мораторію на перевірки ДПС

Железняк у своєму Телеграм-каналі проінформував про висновок МВФ щодо прийнятого наприкінці липня законопроєкту №8401 із впровадженим частковим мораторієм на перевірки ДПС під час війни.

Він повідомив, щр отримав інформацію з трьох джерел - наразі існує проблема з № 8401 та меморандумом з МВФ. А саме: у МВФ не зараховують виконання структурного маяка, оскільки в останній момент відбулася зміна редакції тексту закону, яку ніхто не погодив з МВФ. У частині обмеження перевірок. 

Він нагадав, що йдеться про текст № 8401 до другого читання, де було передбачено повернути перевірки тільки для найбільших субʼєктів. 

Але потім була зустріч у Раді: Премʼєр, керівництво Ради, Міністр фінансів, заступник ОП та представники всіх фракцій. 

І тоді в останню мить Ростислав Шурма запропонував виключити частину редакції щодо перевірок. 

Міністр фінансів Сергій Марченко, Премʼєр-міністр Денис Шмигаль та нардеп Ярослав Железняк одразу попередили про ризики і про те, що це закінчиться тим, що:

  1. Не зарахують виконання маяку.
  2. МВФ значно більше уваги приділить пункту про перевірки, і в наступних умовах це  вже буде реальне повернення і навіть посилення, а не номінальне (як передбачав спочатку текст № 8401). 

Що далі? 

  • По-перше, цей пункт стає проблемою для взаємодії з МВФ.
  • По-друге, на думку Железняка, зараз МВФ дуже ретельно стежитиме за поверненням перевірок. Тобто креативно вже обійти не вийде. І ось тепер це реально буде ризик для бізнесу. 
Тож, найімовірніше, незабаром змінюватимуть запроваджені правила перевірок з 1 серпня. Але подивимося далі.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»