• Посилання скопійовано

Правоохоронцям заборонили втручатися у процес здійснення митного контролю товарів

Урядом поставлено крапку в можливості правоохоронців втручатися у процес здійснення митного контролю товарів шляхом направлення доручень митникам щодо здійснення митного огляду товарів та залучення їх до таких оглядів

Правоохоронцям заборонили втручатися у процес здійснення митного контролю товарів

Гетманцев у своєму Телеграм-каналі зауважив, що Урядом поставлено крапку в можливості правоохоронців втручатися у процес здійснення митного контролю товарів шляхом направлення доручень митникам щодо здійснення митного огляду товарів та залучення їх до таких оглядів.

Так, постановою Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2023 року виключено славнозвісний пункт 14 з Вичерпного переліку підстав, за наявності яких митним органом може проводитись огляд (переогляд) товарів, яким передбачалася можливість надання правоохоронцями обов’язкових до виконання доручень на проведення огляду. 

Одночасно Гетманцев попросив бізнес інформувати його особисто або Комітет про випадки неврахування правоохоронцями вищезазначеного рішення Уряду або втручання у процес митного оформлення. 

І насамкінець підкреслив, що митники не мають  підстав для прийняття будь-яких листів від правоохоронців щодо їхньої участі в митних процедурах або впливу на них.

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»