• Посилання скопійовано

На яких платників з 1 серпня не поширюється стягнення податкового боргу?

Тимчасово з 01.08.2023 не стягується податковий борг, що виник до 24.02.2022, і обліковується за платниками податків, податковою адресою/місцем проживання яких є ТОТ або території, на яких ведуться активні бойові дії, або території можливих бойових дій

На яких платників з 1 серпня не поширюється стягнення податкового боргу?

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує про основні новації Закону України від 30.06.2023 №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», зокрема щодо застосування заходів зі стягнення (погашення) податкового боргу, а саме:

тимчасово з 01.08.2023 не застосовуються заходи зі стягнення (погашення) податкового боргу, що виник до 24.02.2022, і обліковується за платниками податків, податковою адресою/місцем проживання яких є тимчасово окуповані Російською Федерацією території України або території, на яких ведуться активні бойові дії, або території можливих бойових дій.

Такі заходи не застосовуються до останнього числа місяця, в якому була завершена тимчасова окупація, бойові дії на відповідних територіях або припинена можливість бойових дій на відповідних територіях, а у випадку зміни платником податків місцезнаходження на іншу територію України – до дати проведення державної реєстрації зміни місцезнаходження.

Для платників податків, стосовно яких контролюючим органом не застосовуються заходи стягнення, зупиняється перебіг строків давності, визначених п. 102.4 ПКУ.

Перелік вказаних вище територій затверджений наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 №309 «Про затвердження Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією».

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»