• Посилання скопійовано

УВАГА! Підписання законопроєкту №10016-д щодо скасування мораторію на перевірки ДПС заблоковано

На сайті ВРУ зареєстровано два проєкти постанов про скасування голосування у ІІ читанні за законопроєкт №10016-д. Тож доки ці проєкти постанови не розгляне ВРУ та не прийме рішення, його підписання Спікером ВРУ та Президентом буде заблоковано

УВАГА! Підписання законопроєкту №10016-д щодо скасування мораторію на перевірки ДПС заблоковано

Ми окремо вже вказували, що 9 листопада ВРУ прийняла законопроєкт №10016-д у ІІ читанні та в цілому.

Але пізніше цього ж дня на сайті ВРУ народним депутатом з партії "Слуга народу" (Микиша Дмитром) було зареєстровано проєкт постанови №10016-д-П від 09.11.2023 про скасування рішення ВРУ про прийняття в другому читанні та в цілому проєкту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок (реєстр. № 10016-д від 16.10.2023).

За пояснювальною запискою до проєкту постанови, ухвалення рішення щодо законопроєкту №10016-д відбулося із порушенням вимог Регламенту Верховної Ради України, зокрема ч. 1 ст. 117, яка передбачає, що законопроєкт, підготовлений до ІІ читання, висновок головного комітету та інші супровідні документи до нього надаються народним депутатам не пізніш як за десять днів до дня розгляду цього законопроєкту на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Втім, вказані документи стосовно редакції законопроєкту, яка була винесена на голосування, були надані народним депутатам України лише 6 листопада 2023 року, тобто за три дні до дня розгляду законопроєкту на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Внаслідок цього народні депутати України були позбавлені можливості належно вивчити та підготуватися до розгляду законопроєкту, що могло мати наслідком неврахування низки правок до цього законопроєкту.

На сайті ВРУ вже зареєстровано ще один проект постанови щодо блокування підписання законопроекту №10016-д: 10016-д-П1.

Тож доки ці проєкти постанов не розгляне ВРУ та не прийме рішення (підтримує або скасує його), підписання законопроєкту №10016-д Спікером ВРУ та Президентом залишатиметься заблокованим.

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»