• Посилання скопійовано

БЕБ знов взялося за перевірки законності бюджетного відшкодування з ПДВ

Під час проведення аналітичного дослідження фахівці БЕБ встановили низку ризиків, що могли вплинути на суму такого відшкодування. Зокрема, компанія не відобразила у повному обсязі отриманий дохід від реалізації нерухомості

БЕБ знов взялося за перевірки законності бюджетного відшкодування з ПДВ

Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки у місті Києві виявили будівельне підприємство, що безпідставно сформувало 71 млн грн від’ємного значення ПДВ. У такий спосіб компанія планувала отримати відшкодування з бюджету.

Підприємство вже заявило про відшкодування 20 млн грн податку. Однак під час проведення аналітичного дослідження фахівці БЕБ встановили низку ризиків, що могли вплинути на суму такого відшкодування. Зокрема, компанія не відобразила у повному обсязі отриманий дохід від реалізації нерухомості.

Аналітики Теруправління скерували до Головного управління ДПС у місті Києві рекомендаційний лист із відомостями про виявлені ризики.

За результатами позапланової перевірки працівники податкової склали відповідний акт та відмовили зазначеному підприємству в бюджетному відшкодуванні. Також підприємству анулювали суму від’ємного значення податку на додану вартість. 

Таким чином аналітики ТУ БЕБ у місті Києві упередили незаконне відшкодування ПДВ з бюджету на суму понад 71 млн грн.

Нагадаємо, раніше аналітики ТУ БЕБ у місті Києві упередили розтрату 504 млн грн на ремонт лікарні.

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»