• Посилання скопійовано

Після реформи БЕБ не стане єдиним органом, який перевіряє бізнес, – Денис Малюська

Повністю унеможливити перевірки бізнесу правоохоронними органами, за винятком Бюро економічної безпеки, не вдасться. Навіть після реформи БЕБ

Після реформи БЕБ не стане єдиним органом, який перевіряє бізнес, – Денис Малюська

ZN.UA розповідає, що повністю унеможливити перевірки бізнесу правоохоронними органами, за винятком Бюро економічної безпеки, не вдасться. Навіть після реформи БЕБ. Про це в інтервʼю Forbes Ukraine заявив міністр юстиції Денис Малюська.

За його словами, крім іншого, існують справи щодо державної зради, які розслідує Служба безпеки України (СБУ) і які недоцільно передавати БЕБ.

Однак він вважає, що сферу впливу БЕБ можна розширити. До підслідності БЕБ можуть передати справи, повʼязані з контрабандою наркотиків та ядерних речовин. Нині є ситуації, коли, наприклад, різні правоохоронні органи можуть шукати у фурах заборонені речовини, - додає чиновник.

«Логіка проста – аби проходження митниці контролював лише один правоохоронний орган», – каже міністр.

Наразі БЕБ, за словами міністра, це боротьба двох концепцій: концепції «аналітичного органу» та концепції єдиного правоохоронного органу для бізнесу. БЕБ створювали як аналітичний орган, який виписуватиме штрафи та не займатиметься обшуками. На практиці, коли йдеться про компанії, які займаються нелегальним виробництвом цигарок, чи підприємства окремих олігархів, лише аналітичний підхід не спрацює. Потрібно в тому числі проводити обшуки.

Малюська вважає ключовою перевагою БЕБ – розуміння фінансової діяльності та того, як бізнес платить податки: «СБУ чи Нацпол менше розуміють, як із цим працювати».

Джерело: Forbes.ua

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»