• Посилання скопійовано

Які порушення виявляє ДПС під час позапланових перевірок щодо бюджетного відшкодування ПДВ?

Під час документальних позапланових перевірок з питань підтвердження заявлених сум бюджетного відшкодування з ПДВ найчастіше виявляють окремі види порушень. А саме - неправильне заповнення додатків 2, 3, 4 до декларації з ПДВ

Які порушення виявляє ДПС під час позапланових перевірок щодо бюджетного відшкодування ПДВ?

Управління податкового аудиту ГУ ДПС у Вінницькій області інформує, що упродовж січня - лютого 2024 року було здійснено 28 документальних позапланових перевірок з питань підтвердження заявлених сум бюджетного відшкодування, стосовно яких сума, заявлена до бюджетного відшкодування, становить 129,4 млн грн. За результатами проведених перевірок підтверджено суму бюджетного відшкодування у розмірі 121,9 млн грн, що становить 94,2 % від заявленої суми бюджетного відшкодування.

Під час проведення документальних позапланової перевірок з питань підтвердження заявлених сум бюджетного відшкодування найчастіше виявляються такі порушення:

  • неправильне заповнення додатків 2, 3, 4 до податкової декларації з ПДВ;
  • непідтвердження податкового кредиту первинними документами, за наявності реєстрації податкової накладної в ЄРПН відсутні будь які первинні документи, які підтверджують господарську діяльність;
  • неправильне застосування ставок податку на додану вартість;
  • неправильно зазначено номенклатуру товарів/послуг та код УКТ ЗЕД;
  • діяльність спрямована на надання податкової вигоди третім особам;
  • включення до складу податкового кредиту вартості товарів/послуг, що використані не в господарській діяльності.

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»