• Посилання скопійовано

ДПС постійно стежить за схемами ухилення від оподаткування ПДВ: результати перевірок

Протягом січня - лютого 2024 року фахівцями Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками проведено 4 документальні перевірки платників, задіяних у схемах ухилення від оподаткування ПДВ

ДПС постійно стежить за схемами ухилення від оподаткування ПДВ: результати перевірок

Протягом січня - лютого 2024 року фахівцями Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків проведено 4 документальні перевірки платників податків, задіяних у схемах ухилення від оподаткування ПДВ.

Контрольно-перевірочними заходами відпрацьовано 148,9 млн грн схемного податкового кредиту по 4 суб’єктам господарювання - вигодонабувачам, задіяним у схемах ухилення від оподаткування ПДВ, які мали взаємовідносини з 14 контрагентами – платниками податку на додану вартість, що відповідають критеріям ризиковості.

За результатами проведених перевірок донараховано податку на додану вартість у сумі 141,2 млн грн, податку на прибуток у сумі 96,9 млн грн, застосовано штрафні (фінансові) санкції на суму понад 59,5 млн грн,  попереджено суму бюджетного відшкодування ПДВ, заявлену платниками податків на розрахунковий рахунок, у розмірі 1,7 млн грн, зменшено залишок від’ємного значення ПДВ, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного періоду, у розмірі 3,8 млн грн та зменшено суму від’ємного  значення об’єкта  оподаткування  податку на прибуток майже на 299,2 млн грн.

Джерело: Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»