• Посилання скопійовано

Уряд оновив Положення про Державну екологічну інспекцію: що змінилося?

Внесено зміни до Положення про Державну екологічну інспекцію з метою оцінки впливу на довкілля, стратегічної екологічної оцінки, поводження з пестицидами і агрохімікатами, реєстрації викидів та перенесення забруднювачів і відходів

Уряд оновив  Положення про Державну екологічну інспекцію: що змінилося?

Мельничук у своєму Телеграм-каналі розповів, що на засіданні КМУ було прийнято постанову щодо змін у повноваженнях Держекоінспекції Зокрема: 

1. Доповнено завданнями щодо здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням центральними органами виконавчої влади та їх територіальними органами, місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування в частині здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності і господарювання, громадянами України, іноземцями та особами без громадянства, а також юридичними особами – нерезидентами вимог законодавства у частині оцінки впливу на довкілля, стратегічної екологічної оцінки, поводження з пестицидами і агрохімікатами, реєстрації викидів та перенесення забруднювачів і відходів; 

інформування дозвільних органів про надані приписи субʼєктам господарювання, що здійснюють діяльність на підставі дозволів у сфері охорони навколишнього природного середовища; звернення до суду із позовом про тимчасову заборону (зупинення) або припинення діяльності підприємств у разі порушення ними законодавства про оцінку впливу на довкілля. 

2. Виключено з повноважень Держекоінспекції завдань щодо дотримання вимог реєстрації у суднових документах операцій зі шкідливими речовинами та сумішами. 

3. Уточнено повноваження Держекоінспекції щодо дотримання вимог законодавства у сфері управління відходами.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»