• Посилання скопійовано

ДПС ретельно перевіряє мережі торгівлі алкоголем під час фактичних перевірок

Проведеним аналізом господарської діяльності мережевого магазину з продажу алкогольних напоїв виявлено ознаки порушення законодавства в частині проведення розрахунків

ДПС ретельно перевіряє мережі торгівлі алкоголем під час фактичних перевірок

ДПСУ розповідає, що працівниками підрозділу податкового аудиту на постійній основі здійснюється моніторинг та аналіз господарської діяльності суб’єктів господарювання з питань офіційного оформлення відповідної кількості найманих працівників, реальних обсягів проведених розрахункових операцій через зареєстровані належним чином реєстратори розрахункових операцій/програмні реєстратори розрахункових операцій.

Так, проведеним аналізом господарської діяльності мережевого магазину з продажу алкогольних напоїв виявлено ознаки порушення законодавства в частині проведення розрахунків.

Фактичною перевіркою підтверджено факти:

  • проведення розрахунків зі споживачами (фізичними особами) без видачі відповідних розрахункових документів;
  • відсутність у фіскальних касових чеках обов’язкового реквізиту на підакцизні товари – коду УКТ ЗЕД;
  • використання найманої праці працівників без належного оформлення. 

За результатами фактичної перевірки зафіксовано порушення на загальну суму 728 тис. гривень.

ДПС звертає увагу платників, які здійснюють розрахункові операції, на необхідність безумовного дотримання вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»