• Посилання скопійовано

БЕБ взялося за перевірку трудових відносин ФОПів

За результатами слідства виявлено, що з 2022 – 2023 рр. на ФОПа працювали працівники, які не були оформлені належним чином. Своєю чергою, ФОП подав до ДПС завідомо неправдиві відомості щодо них

БЕБ взялося за перевірку трудових відносин ФОПів

Детективи Територіального управління БЕБ у Закарпатській області завершили досудове розслідування стосовно фізичної особи – підприємця, який вносив до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Слідством встановлено, що ФОП, який здійснював торгівлю одягом та взуттям, перебував на спрощеній системі оподаткування.

У період 2022 – 2023 років на нього працювали наймані працівники, які не були належним чином оформлені. Своєю чергою, підприємець подав завідомо неправдиві відомості до Державної податкової служби. У бухгалтерській документації він не відобразив суми доходу, нарахованого на користь платників податків - фізичних осіб, та утриманого з них податку. Така незаконна діяльність завдала державі 1 млн гривень шкоди.

Під час досудового розслідування детективи БЕБ забезпечили відшкодування ФОПом завданих державі збитків у повному обсязі.

Досудове розслідування ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів) здійснювали детективи ТУ БЕБ у Закарпатській області. Процесуальне керівництво - прокурори Закарпатської обласної прокуратури.

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»