• Посилання скопійовано

Як платників ПДВ відбирають для проведення аналізу звітності з ПДВ?

Одним із критеріїв відбору платників для проведення аналізу звітності з ПДВ є показник податкової ефективності з ПДВ (співвідношення задекларованої суми ПДВ до сплати у рядку 18 декларації до задекларованого обсягу постачання у рядках 1.1А,1.2А і 1.3А)

Як платників ПДВ відбирають для проведення аналізу звітності з ПДВ?

ДПС у Волинській області розповідає, що з метою залучення до Державного бюджету України надходжень з податку на додану вартість працівники управління оподаткування юридичних осіб проводять моніторинговий аналіз показників податкової звітності з ПДВ та даних податкових баз щодо встановлення можливих ризиків мінімізації податку.

Одним із критеріїв відбору платників для проведення аналізу податкової звітності з ПДВ є показник податкової ефективності з податку на додану вартість (співвідношення задекларованої суми ПДВ до сплати у рядку 18 декларації до задекларованого обсягу постачання у рядках 1.1А,1.2А і 1.3А).

Так, на вебпорталі ДПС України на постійній основі публікуються показники податкової ефективності з податку на додану вартість у розрізі галузей економіки України. Ці показники зіставляються з коефіцієнтом податкової ефективності в окремій галузі при проведенні камеральної перевірки декларацій та подальшого аналізу фінансово-господарської діяльності СГД.

Ознайомитися з інформацією щодо окремих показників декларування податку на додану вартість по галузям та рівня податкової ефективності з податку на додану вартість в розрізі КВЕД за березень 2024 року можна за посиланням.

Джерело: ДПС у Волинській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»