• Посилання скопійовано

Як оновлюватимуть перелік СГ із «клубу білого бізнесу»: деталі від нардепа

Ті, хто буде у «клубі білого бізнесу», будуть включені до Переліку, який щокварталу переглядатиметься. Перелік оприлюднюватиметься на сайті ДПС, але платник може подати заяву про відмову від публікації його даних

Як оновлюватимуть перелік СГ із «клубу білого бізнесу»: деталі від нардепа

В окремій новині ми вже писали, що Комітет ВРУ з податкової політики 12 червня рекомендував прийняти у другому читанні та в цілому законопроєкт №11084 про внесення змін до ПКУ щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства.

А Южаніна у своєму Телеграм-каналі розповіла, що ті, хто в «клубі білого бізнесу», будуть включені до Переліку, який переглядатиметься щокварталу.

Перелік оприлюднюватиметься на сайті ДПС, але платник може подати заяву про відмову від публікації його даних.

Окремо в пості вона зупинилася на преференціях, які отримають платники «клубу білого бізнесу».

Так, обраним платникам присвоять статус платника з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства та щодо них:

1. Не розпочинатимуть:

- документальні планові перевірки, крім перевірок підакцизної продукції, грального бізнесу та фінансових послуг;

- фактичні перевірки з питань ліцензування діяльності зі зберігання пального виключно для потреб споживання та/або промислової переробки;

документальні позапланові перевірки, крім перевірок:

  • що проводяться виключно на звернення платника податків;
  • що проводяться, зокрема, у разі ненадання протягом 15 робочих днів пояснень на запит податкової, неподання звітності з трансфертного ціноутворення, щодо припинення платника, бюджетного відшкодування ПДВ, КІК;
  • платників податків, щодо яких отримано податкову інформацію про порушення платником податків граничних строків надходження товарів за імпортними операціями та/або валютної виручки за експортними операціями;
  • платників податків, які здійснюють діяльність у сфері підакцизної продукції, грального бізнесу та фінансових послуг.

2. Скоротять строки проведення для камеральної (до 5 робочих днів) та документальної перевірок (до 10 робочих днів) для підтвердження бюджетного відшкодування ПДВ.

3. Протягом 15 календарних днів надаватимуть індивідуальні податкові консультації.

4. Платник податків отримає свого персонального комплаєнс-менеджера (закріпленого податкового інспектора).

5. Протягом 5 днів платник податків на свій запит отримає інформацію про податкові ризики у діяльності платника податків, а також консультацію щодо усунення таких ризиків.

6. Запровадження автоматичного бронювання  «білими» платниками податків військовозобов’язаних працівників в обсязі не більше 25 відсотків (у вигляді рекомендацій Кабміну).

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»