• Посилання скопійовано

Закон щодо перезавантаження БЕБ підписано та опубліковано

Нагадаємо, що 20 червня ВРУ прийняла в цілому урядовий законопроєкт №10439 щодо удосконалення роботи БЕБ. 28 червня Закон №3840 підписав Президент, а 29 червня його офіційно опубліковано в "Голосі України"

Закон щодо перезавантаження БЕБ підписано та опубліковано

20 червня 2024 року ВРУ прийняла в цілому урядовий законопроєкт №10439 "Про внесення змін до Закону України "Про Бюро економічної безпеки України" щодо удосконалення роботи Бюро". За проголосували 239 нардепів.

Як тоді зауважив Я. Железняк, текст погоджено з партнерами. Зокрема, в ньому прописані правила незалежного відбору нового Голови БЕБ, переатестації та кадрового відбору. Два роки життя  - від ідеї до закону. 

28 червня Президент підписав Закон №3840. Поки що остаточний текст закону не оприлюднений. За текстом, підписаним Спікером ВРУ, Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. 29 червня Закон опубліковано в "Голосі України". Тож його норми діятимуть з 30 червня. 

Як розповідав раніше Железняк, редакція закону відповідає вимогам міжнародних партнерів, бізнесу і громадськості. Якщо коротко:

  • нового Голову має обирати комісія зі 6 членів, де половина - міжнародні експерти з правом вирішального голосу;
  • переатестація проводиться комісією, де 6 - від новообраного директора БЕБ і 6 - від міжнародних партнерів, але за пропозицією українського бізнес-середовища;
  • так само три наступні роки працюватимуть кадрові комісії: 6 - від БЕБ, 6 - від партнерів за пропозицією українського бізнесу;
  • гарантована незалежність директора БЕБ на рівні НАБУ/САП/НАЗК.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»