• Посилання скопійовано

Скільки триватиме перезавантаження БЕБ: деталі від Гетманцева

Бюро економічної безпеки буде перезавантажено протягом 18 місяців, але до цього за два місяці має бути створено комісію для переатестації співробітників і вибору глави БЕБ

Скільки триватиме перезавантаження БЕБ: деталі від Гетманцева

Бюро економічної безпеки буде перезавантажено протягом 18 місяців, але до цього за два місяці має бути створено комісію для переатестації співробітників і вибору глави БЕБ. Розповідає Finance.ua.

«Це якраз той термін, коли можна провести нормальну якісну переатестацію тисячі людей. Ба більше, все це залежатиме від комісії, тому якщо вони впораються за місяць, то будь ласка», — заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За його словами, немає конкретного терміну щодо вибору директора БЕБ, оскільки це залежить від безлічі процесуальних процедурних моментів.

Гетманцев зазначив, що відбір глави органу здійснюватиметься на конкурсних засадах комісією, до якої Увійдуть по три представники від Кабінету Міністрів і міжнародних та іноземних організацій, тоді як кадровий склад органу відбиратиме комісія з 12 членів, половина з яких — «міжнародники» з переважним правом голосу, а решта будуть визначені Кабміном.

«Дуже важливо, щоб цей закон, який ми ухвалили, не був спотворений на рівні його виконання, але за цим ми вже будемо всі разом, зокрема і з нашою шановною опозицією, стежити», — підсумував він.

«Я впевнена, що ця процедура переатестації, я не буду називати перезавантаження, тому що вона таким не є, буде проходити довгий період часу. Це буде складний період», — висловила думку член комітету Ніна Южаніна.

Южаніна уточнила, що ухваленим законом надано доручення Кабміну протягом двох місяців сформувати конкурсну комісію.

Нагадаємо, Верховна Рада у четвер, 20 червня, ухвалила в цілому законопроєкт № 10439 про внесення змін до Закону України «Про Бюро економічної безпеки України» щодо удосконалення роботи Бюро.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»