• Посилання скопійовано

Розпочалися планові перевірки рухомого обладнання, що працює під тиском

Виробники, уповноважені представники, імпортери та розповсюджувачі повинні надавати на ринку лише продукцію, що має відповідати вимогам Технічного регламенту. Однією з головних вимог є нанесення відповідного маркування

Розпочалися планові перевірки рухомого обладнання, що працює під тиском

Починаючи з вересня фахівці відділу ринкового нагляду Південно-Східного міжрегіонального управління розпочали планові перевірки нехарчової продукції, яка підпадає під дію Технічного регламенту рухомого обладнання, що працює під тиском, затвердженого постановою КМУ від 04.07.2018  №536.

Тому наголошуємо, що виробники, уповноважені представники, імпортери та розповсюджувачі повинні надавати на ринку лише продукцію, що має відповідати вимогам Технічного регламенту.

Однією з головних вимог є нанесення відповідного маркування, а саме:

  • знак відповідності технічному регламенту (маркування повинно бути видимим, розбірливим і незмивним; нанесення на обладнання знака Пі засвідчує, що виробник бере на себе відповідальність за відповідність рухомого обладнання, що працює під тиском, усім застосовним вимогам);
  • ідентифікаційний номер призначеного органу з оцінки відповідності (наноситься самим органом або виробником за вказівкою такого органу).

Також інформуємо, що обладнання повинне:

  • пройти відповідну процедуру оцінки відповідності;
  • супроводжуватись технічною документацією та сертифікатом відповідності, який складає виробник.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»