• Посилання скопійовано

Нові редакції трьох процесуальних кодексів набрали чинності

Сьогодні, 15 грудня, набрали чинності нові редакції Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу та кодексу адміністративного судочинства

Нові редакції трьох процесуальних кодексів набрали чинності

Сьогодні набуває чинності Закон України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодачих актів», який дає старт судовій реформі, - передає УНН.

Цей закон набуває чинності з дня початку роботи Верховного Суду, визначеного рішенням його пленуму відповідно до закону «Про судоустрій і статус суддів»

Зазначимо, 30 листопада під час пленуму Верховного суду було ухвалено рішення, що новий Верховний суд розпочне свою роботу 15 грудня 2017 року. Відповідно норми Закону №2147-VIII також наберають чинності з цієї ж дати.

***

Нагадаємо, що Законопроект був розроблений Радою з питань судової реформи з урахуванням пропозицій українських та міжнародних експертів і покликаний привести українські правила судового процесу у відповідність із кращою європейською та міжнародною практикою. 

Вищезазначений закон був прийнятий 3 жовтня, а 22 листопада був підписаний президентом України - Петром Порошенком. Про головні зміни, які передбачені законом про судову реформу, ми писали тут>>>

 

Читайте також:

Джерело: УНН

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»